Du är här: Varför East Sweden

Nära.

Ett besök i East Sweden är just det. Nära. Med Linköping och Norrköping har vi det utbud en storstad kräver, samtidigt är vi tillräckligt små för att känna att allt som behövs finns på greppbart avstånd. Just så nära är vi.

East Sweden ligger mitt på den nordiska triangeln, Nordeuropas viktigaste transportkorridor och är rankade som näst bäst i Sverige vad gäller logistik. Vi har tillgång till samtliga fyra transportslag med två internationella flygplatser som tar dig ut i världen, och snabbt tillbaka igen.

Linköpings universitet är vi också stolta över. Ett universitet som inte är rädd att överskrida traditionella ämnes- och fakultetsgränser. Här vågar man tänka nytt. Företag skapas och växer i nära samarbete med universitetets kompetens. Näringslivet blomstrar med både stora och små företag i en dynamisk bredd.

Kulturutbudet är värdigt en storstad. Symfoniorkestrar, länsteater. Restauranger och klubbar. Konserter och festivaler. Vi vill att du ska trivas när du bor här, och när du besöker oss. Om hörnet finns täta skogar, höga berg, slättmarker och skärgård. Det kan vara värt ett besök, det också. Kanske i kombination med en konferens. Kanske för alltid.

East Sweden är nära.
Nära upplevelserna och möjligheterna.
Nära dig.